כאבי ברכיים
הבהרה חשובה:
הכתוב במאמרים כאן נכתב על סמך הספרות המקצועית הקיימת והניסיון המצטבר של הכותב. אין להסתמך על הכתוב בהם כתחליף לטיפול ולא מומלץ לבצע את העיצות והתרגילים המוזכרים בהם, בכללותם או בחלקם, ללא בדיקה רפואית מלאה ובעצה אחת עם גורם טיפולי מוסמך. העושה זאת, עושה זאת על דעתו בלבד והכותב והאתר מסירים מעצמם כל אחריות לתוצאות המעשים.
כאבי ברכיים, סחוס ומה שביניהם
כאבי ברכיים,סחוס ומה שביניהם
כמה זמן זה יקח?
מה נעשה בפיזיותרפיה?
מה אני יכול/ה לעשות?
כאב סביב הפיקה:
כאבים סביב הפיקה, בקידמת הברך, מתבטאים בעלית במדרגות, בקימה והתיישבות ולעיתים גם בישיבה בברכיים כפופות. כאבים אלו מופיעים הן בצעירים והן אצל מבוגרים. במבוגרים כאבים כאלה, הם תופעה שונה מאשר בצעירים וקשורים באופן חלקי לירידה בנפח הסחוס במפרק. אם עברתם את גיל 40 בבקשה קיראו את המאמר על כאב ושחיקת סחוס. אם אתן צעירות מארבעים, ובעיקר אם אתן בשנות העשרה והעשרים- אז המאמר הבא בשבלכן.
תסמונת הכאב הפטלו- פמורלי
כמה זמן זה יקח?
מה נעשה בטיפול?
מה אני יכול/ה לעשות?
ניתוח או לא?
קרע במניסקוס
המניסקוס הוא חלק של הסחוס בברך ויש לו שני תפקידים עיקריים: לשפר את ההתאמה בין שתי העצמות שמרכיבות את המפרק העיקרי של הברך (עצם הירך ועצם השוק) ולעזור בחלוקת העומס במפרק. באנשים צעירים המניסקוס עבה וחזק ונדרשת טראומה רצינית לברך כדי לקרוע אותו. באנשים מבוגרים, ולצערי מבוגרים זה מעל גיל 35 בערך, המניסקוס הופך להיות דק יותר. כלומר קל יותר לקרוע אותו. למעשה כל כך קל לקרוע אותו, שקרעים של המניסקוסים נראים ביותר מ 75% מהמבוגרים שלא כואבות להם הברכיים! כלומר המצב הטבעי של מניסקוס בגילאים 65 ומעלה הוא לא שלם, בדיוק כמו שהמצח פחות חלק והשיער נראה אחרת בגילאים הללו. אז מה זה אומר? שאפשר לשפר את המצב משמעותית גם עם מניסקוס קרוע. איך? המשיכו לקרוא