כאב סביב מפרק הירך
הבהרה חשובה:
הכתוב במאמרים כאן נכתב על סמך הספרות המקצועית הקיימת והניסיון המצטבר של הכותב. אין להסתמך על הכתוב בהם כתחליף לטיפול ולא מומלץ לבצע את העיצות והתרגילים המוזכרים בהם, בכללותם או בחלקם, ללא בדיקה רפואית מלאה ובעצה אחת עם גורם טיפולי מוסמך. העושה זאת, עושה זאת על דעתו בלבד והכותב והאתר מסירים מעצמם כל אחריות לתוצאות המעשים.
כאב מפשעה ותסמונת צביטה של מפרק הירך
כמה זמן זה יקח?
מה יכולה פיזותרפיה לתרום?
מה אני יכול/ה לעשות?
כאב ושחיקת סחוס בירך
מצב של ירידה בנפח הסחוס הוא נורמלי וקורה לכולם בעיקר כפונקציה של גיל וגנטיקה. כלומר ככל שנבדוק אוכלוסיה מובגרת יותר נראה יותר סימנים של "שחיקה במפרק" ונראה את זה יותר במשפחות מסוימות. אבל, חשוב לזכור שרק אחוז קטן מאלו שיש להם ירידה בנפח הסחוס, סובלים מכאב. מחקרים רבים מראים שלטיפול פיזיותרפי, המכיל שילוב של תרגילים, ניהול של עומסי היום יום וטכניקות שונות להורדת כאב, יש יעילות גדולה בהפחתת כאבים ושיפור יכלת התפקוד. יחד נמצא את הצורה הנכונה לנהל את המצב הזה כדי לאפשר לך המשך תפקוד מלא ככל הניתן.
מה נעשה בטיפול?
מה אני יכול/ה לעשות?
כאב בצד של הירך- מה מציק שם?
כאב בצד הירך שמתבטא בצד החיצוני של נקודת החיבור של הרגל לאגן, הוא כאב נפוץ בעיקר בנשים בגילאי 40 ומעלה אבל יכול לקרות גם לאחרים. בעבר חשבו שהוא נגרם תמיד מתגובה דלקתית של הבורסה. לא זו שברמת גן, הבורסה היא מעין שלפוחית טבעית שמבודדת בין גידי השרירים לעצם הירך. כיום יודעים כי ברוב המקרים הכאב נובע מקושי של הגידים שעוברים באיזור לעמוד בעומס המופעל עליהם ולהתחדש בקצב מתאים. דווקא מתוך כך עולה הפתרון, בליווי והכוונה נכונים צריך לבחור איזה פעילויות ותרגילים להוריד או לשנות. אחרי שמאפשרים למקום להרגע אפשר בהדרגה, שוב בהכוונה נכונה, לחזור בהדרגה לכל הפעילויות שעשיתן.